NİSAN AYI İSTANBUL BURSİYER ÖĞRENCİ TOPLANTISI....

NİSAN AYI İSTANBUL BURSİYER ÖĞRENCİLERİMİZİN KONUŞMACI KONUĞU MEHMET GÜNEY OLDU.

Nisan ayı İstanbul bursiyer öğrenci toplantımızın konuşmacı konuğu; İnsan ve Medeniyet derneği Yüksek istişare kurulu başkanı ve aynı zamanda Akıncılar derneği başkanlığı görevinde de bulunmuş olan Mehmet Güney, Bahariye Mevlevihanesinde öğrencilerimizle bir araya geldi.

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Mehmet bey, öğrencilerimiz için çok faydalı bir seminer verdi. Konuşmasından satır başları da şu şekildeydi;

Ahlak konusunun siz değerli genç arkadaşlarımızın mutlaka öncelemesi gerekmektedir. Çünkü ahlak sahibine en güzel terminolojiyi kazandırır. Mesela ahlaklı bir bayan, ahlaklı bir esnaf, ahlaklı öğrenci olabilmek için elimizden  geleni yapmalı hayatın her safhasında da uygulamalıyız. Yemek yerken, konuşurken, kıyafet seçerken dahi bu konuda ödün vermemeliyiz.

Bulunduğunuz Mevlevihane’de birçok konuda dersler veriliyor. Bu ortamdan istifade etmenizi öneriyorum. Mesela tefsir dersleri veriliyor, sanat atölyelerinde kendi zevkinize uygun birçok dalda eğitim veriliyor. Buralara gelerek kendinizi geliştirmeniz ileride sizler için de faydalı olacaktır.

Tüm olumsuzluklara rağmen hayat yeniden başlıyorsa sizlerin de kendinizi yenilemeniz gerekiyor. Bizlerin beklentisi sizlerin iyi birer birey olarak bu şehre, bu vatana sahip çıkmanız olacaktır diyerek sözlerini noktalayan Mehmet bey’e Yönetim Kurulu başkanımız Vedat  Toy tarafından plaket takdim edilerek toplantımızı noktaladık.