4 HAZİRAN DÖNEM SONU BURSİYER TOPLANTISI BEYKOZ DA GERÇEKLEŞTİ

Bu ayki bursiyer toplantısı Sayın Vedat Toy’un konuşmasıyla başladı.Bu yılki son bursiyer toplantısının üzüntüsünü yaşayan Sayın Toy bu durumdan kaynaklanan durumunu dile getirdi.Sayın Vedat Toy konuşmasının ardından Sayın Mustafa Başdemir’i bizlere tanıttı.İzollu Vakfı yönetim kurulu başkanlarından Sayın Adnan Başdemir’in ağabeyi olduğunu belirten Mustafa Başdemir öğrencilik yıllarından bahsetti.O zamandan bu zamana geçen süre zarfını anlatan Başdemir,öğrencilik yıllarında çektiği zorluğu,iş hayatının başlangıcından ve birçok konudan bahsetti.

Sayın Mustafa Başdemir konuşmasına Lale Çay Evi’nin oluşumundan,oluşumuna katkı sağlayan bireylerden bahsetti.Lale Çay Evi’nin oluşumundan sonra Ford Otosan bayiliğini alarak işlerini büyüttüğünü belirten Başdemir konuşmasına ailesinin kendilerini okutmak için gösterdiği ilgi,alakayı ve mücadelesini belirtti.Anne ve babanın çocuğun eğitim hayatında en önemli faktör olduğunu dile getiren Başdemir,bunların kıymetini bilmemiz gerektiğini ve layıkıyla öğrencilik yıllarının dolu dolu en verimli şekilde geçirilmesinin en önemli faktör olduğunu söyledi.

İzollu Vakfı’nın öneminden ve faaliyetlerinden bahseden Başdemir,vakfın çok önemli bir kuruluş olduğunu diğer vakıflara örnek teşkil edecek faaliyetlerinin olduğunu belirtti. Vakfın öğrencilerle birebir diyalogundan bahseden Başdemir, bursiyer öğrencilerinin başarılı ve başarısız durumlarını yakından takip ederek bunun öğrencilere olumlu yönde geri dönüşümünün olduğunu belirtti. Başdemir’in en büyük temennisinin, şu an  bursiyer konumunda olan öğrenci arkadaşların ileriki senelerde meslek sahibi olduktan sonra yapılan yardımlara kayıtsız kalmayarak bir vefa borcu olduğunu unutmayarak gelecek yeni nesil öğrencilerinin elinden tutarak yardımlarda bulunması gerektiğini söylemiştir.

68 yaşında olduğunu belirten Sayın Başdemir 10 yaşından bu yana iş hayatının içerisinde olduğunu,işinin geçen süre zarfında her zaman kıymetini bildiğini ve aynı istikrarla ömrünün yettiği zamana kadar iş hayatında aktif rol oynayacağını vurgulamıştır.

Konuşmasının ardından Sayın Başdemir’e İzollu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Vedat Toy tarafından plaket verilerek onurlandırıldı.

Toplantı tüm hızıyla devam ederken Sayın Toy,konuşmalarını yapmak üzere Sayın Adnan Başdemir’i kürsüye davet etti.Adnan Bey konuşmasına Lale Çay Evi’nin sadece çay evi olmadığı içerisinde birçok şeyi barındırdığını dile getirdi.Hem okul hem de iş hayatının nasıl beraber sürdürdüğüne değinen Başdemir,bugünlere ne gibi zorluklarla gelindiğini vurgulamıştır.

İzollu vakfının öğrencilerinden bahseden Başdemir,yakın çevresinden İzollu Vakfı öğrencilerine yöneltilen olumlu söylemlerden ötürü memnuniyetini dile getirdi.

Sayın Adnan Başdemir’in konuşmasının ardında yenen yemek ile beraber bu yılki son bursiyer toplantısının sonuna gelindi.