İZOLLU VAKFI İFTAR PROGRAMI

18 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ BURS VEREN ÜYELERİMİZ İLE BURSİYER ÖĞRENCİLERİMİZİ İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTURDUK

1995 yılından bu yana 21 yıldır aralıksız olarak İzollu’ lu yüksek öğrenim talebelerine burs veren Malatya İzollu Vakfı 18 Haziran 2016 Cumartesi günü Florya Ziya Şark Sofrasında ‘burs veren üyeler ile burs alan öğrencileri’   iftar programı ile ağırladı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İzollu Vakfının 2015-2016 dönem faaliyetlerini içeren slayt gösterisi ile devam etti.

Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Vedat Toy davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ederek konuşmasına başladı.  İzollu Vakfını kurarken hem gençlerin hem de toplumun daha iyi olması için bu işe başladıklarını ifade eden Vedat bey, bu dönem 444 öğrenciye burs verdiğimizi, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim sezonunda 500 ‘e yakın İzollulu fakülte talebesinse burs vermek için planlama yaptıklarını söyledi. Bu sene İstanbul’da okuyup burs alan talebeler ile burs  veren kişileri aynı iftar sofrasında bir araya getirmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti ve bir sonraki iftar programında birlite olabilmeyi Allah’ın nasip etmesini temenni ederek konuşmasını noktaladı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Ali Rıza bey, en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Herşey insandan başlar, insan iyiyse herşey iyi, insan kötüyse herşey kötüdür. Eğitim terbiye olmazsa bunun hamallıktan başka bir şey olmadığını, gençlerimizin çok okuması gerektiğini ve değerlerine sahip çıkması gerektiği konusunda gençlerimize mesajlar verdi.

İlahiyatçı Yazar Ramazan Kayan  “ Ramazan Rabbe Râm Olmaktır” dedi Öğrencilere kısa bir şekilde selamlama konuşması  yapan Ramazan  kayan dünyada  ezilen ve aç yatan  Müslüman  kardeşlerimizden mesulüz dedi. Suriyeli 3 yaşında bombardımanda yararlan çocuğun  elindeki bir lokma emeği bırakmayışını anlatan Ramazan Kayan’ın bu anekdotu herkese duygu dolu anlar yaşattı. Son olarak evrensel islam kardeşliğinde tekrar buluşmayı Yüce Mevlam nasip etsin diyerek sözlerini noktaladı.

Son olarak İzollu vakfı Yüksek İstişare Kurulu başkanı Adnan Başdemir, kısa bir selamlama konuşmasından sonra; mezara mal mülk götürülmüyor sadece yapılan iyilikler götürülüyor diyerek maneviyatın önemine değindi. 444 öğrenciye burs veren İzollu Vakfının amacı sadece Türkiyedeki değil dünyadaki tüm kurumlarla yarışmak olduğunu ifade ederek konuşmasını noktaladı