İZOLLU VAKFI 5. YÜKSEK İSTİŞARE...

İZOLLU VAKFI 5. YÜKSEK İSTİŞARE KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu, Adnan Başdemir Başkanlığında 5.Toplantısını 1 Ekim Cumartesi Sabahı Sabancı Öğretmen Evinde Kahvaltılı Toplantı Şeklinde Gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, ‘21 yıldır verdiğimiz burslar ile binlerce talebe mezun ettik. Bunların içinde; hakim, doktor, kaymakam, savcı, öğretmen başta olmak üzere her alanda mezun bursiyerlerimiz vardır. Biz bu geçen süre içerisinde devasa binalarda yapabilirdik. Ancak biz kurulurken eğitime destek vermek adına kendimize yol çizdik. Çok şükür kuruluşumuzdan buyana neredeyse çeyrek asır geçecek ve biz halen hedeflerimizden şaşmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Elbette eksiklerimiz ve hatalarımız olacak. Bizler zaten Yüksek İstişare Kurulu’nu kurmaktaki amacımız yönetim kurulunun işlerini kolaylaştırmak adına onlara teklif ve öneriler sunmaktır’ diyerek sözü katılım sağlayan üyelere verdi. Üyelerimizden;

Mehmet Çetinkaya; ‘İlçemize, Yöremize ve Ülkemize katkı sağlayan bir kurum olduğumuzu düşünüyorum, ancak bugüne kadar yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz neredeler diye kendime bu soruyu da soruyorum. Mezunlarla ilgili çalışmalar yaparak onlara ulaşmalıyız. Vakfımız yanlızca burs veren bir kurum olarak anılıyor. Bizler topluma çok faydalı işler yapıyoruz. Yöremiz insanları arasındaki kopukluğu giderirsek daha büyük işler yapabileceğimize inanıyorum’ dedi.

İrfan Fırat; ‘ Gençleri içimizde tutmanın yollarını bulmalıyız. Mesela 1 yılda aldığı bursu 4 yılda ödesinler bize. Bu konuda bişeyler düşünmeliyiz. Ve burs verirken kriterimiz kazanılan okuldan ziyade fakirlik olmalı. Ayrıca Annesi İzollu’lu olan öğrencilerimizin de burs başvurularını dikkate almalıyız’ dedi.

Nevra Dursun; ‘ Ben babam sayesinde İzollu Vakfı ile tanıştım, bana göre herkesin de benim babamın yaptığı gibi çocuğunu ve eşini İzollu Vakfına getirmesi gerekmektedir. Bayanların enerjisini kullanarak vakfımıza faydalı olacak çalışmalarda bulunabiliriz’ dedi.

Ahmet Ayhan; ‘İzollu Vakfına geçen dönem burs taahhüdünde bulunan herkese teşekkür ediyorum, Geçen yıl burs başvurusu yapıp da geri çevirdiğimiz öğrencilerimiz oldu. Bu duruma gerçekten şahsım ve yönetim kurulu olarak üzüldük, bu yıl hedeflerimizi arttırarak 500-600 civarı öğrenciye burs vermek istiyoruz. Vakfımızın diğer giderleri var, bunun için sms kampanyası başlattık ancak ilk yıl beklediğimiz verimi alamadık’ dedi.

Nusret Mum ; Ben ve arkadaşlarım yönetim kurulu olarak İzollu Vakfının icra kısmındayız. Önceki toplantıda alınan kararlar gerekli ortam ve sağlıklı fikir olduğu sürece uygulanmaktadır.  Binin üzerinde mezun bursiyer öğrencimiz var, bunları bir araya getirmek için gayretimizi sürdürmeliyiz’ dedi.

Mesut Altunbey,’ Bayanların da vakıfta faaliyetlerinin olması daha iyi yerlere geleceğimizi gösterir.  Dile getirilen sorunların çoğu insanların vakıfa gidip gelerek  yani daha çok katılım sağlamasıyla çözüleceğine inanıyorum’dedi.

Toplantının kapanış konuşmasında Adnan bey, ‘Biz ilkeli çalışıyoruz,saman alevi gibi parlayıp sönen ilkeleri hiçbirzaman talim etmedik. İnsanların güvenini sarsacak hiçbirşey yapmadık. 1243 tane mezunumuz var. Bunları meslek gurupları halinde toplantılar düzenleyerek biraraya getirmeliyiz dedi ve toplantıya katılım sağlayan  herkese teşekkür ederek toplantıyı noktaladı.