KASIM AYI TOPLANTIMIZ DA HÜSEYİN DİNÇEL BEY MİSAFİRİMİZ OLDU

26 Kasım Cumartesi günü İstanbul bursiyer öğrenci toplantımızın konuşmacı konuğu işadamı Hüseyin Dinçel, Bilim Kolejinde öğrencilerimizle beraberdi.

İzollu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Toy’un ev sahipliği yaptığı toplantıya üyelerimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Yenilen yemeğin ardından Aliya İzzet Begoviç Konferans salonunda öğrencilerimize seminer  veren Hüseyin bey, kendisini tanıtarak konuşmasına başladı. Daha sonra, günümüzde gençlerin en büyük problemi kendilerine rol model alabilecek kimsenin olmamasıdır, benim dönemimde Hayati Üstün iyi bir rol modeldi ve herkes onu örnek alırdı dedi.

Eskiden ahlaki olmayan bir davranış sergilendiğinde parmakla gösterilirdi, bugün ise ahlaklı bir davranış parmakla gösterilir oldu. Günümüzde rol model olarak gösterilen kişiler kolay yoldan para kazanan, hiçbir çaba göstermeyen insanlardır.

Bugün sorunlarımıza getirdiğimiz çözümler, kişisel ihtiyaçlarımızla bağlantılı. Çözüm hukuki mi, meşru mu adil mi ? bunlara pek önem vermiyoruz. Çoğu şeye ekonomi temelli bakıyoruz ve bu nedenle yaptığımız eylemlerde ahlaki durum geri planda kalıyor. Kapitalist dönemin kavramlarını kullanıyoruz kendi kimliğimizden uzaklaşıyoruz.

Her ne iş yaparsak yapalım ahlaka önem göstermeliyiz. Yaptığımız işi misyonlu hale getirmeli ve diğer insanlara faydalı olabilme amacını gütmeliyiz. Okuduğumuz, uzmanlaştığımız alan ne olursa olsun o alanın en iyisi olma gayretini göstermeliyiz diyen Hüseyin bey konuşmasını noktaladı.

Daha sonra İzollu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Toy ve Yönetim Kurulu tarafından kendisine plaket takdim edilerek toplantımızı sonlandırdık.