OCAK AYI BURSİYER ÖĞRENCİ TOPLANTI KONUŞMACI KONUĞUMUZ VATAN COMPUTERİN SAHİBİ SAYIN NURİ VATAN OLDU

İzollu Vakfı ocak  ayı İstanbul bursiyer öğrenci toplantımız 4 şubat cumartesi günü Süleymaniyede ki Ensar vakfında gerçekleştirildi. Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından  konferans salonuna geçildi ve  İzollu Vakfı kurucu başkanı aynı zamanda İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sayın Adnan Başdemir’in açılış konuşmasıyla toplantı tüm hızıyla devam etti. Bu ayki bursiyer toplantımızın değerli konuğu Vatan Computerin sahibi Sayın Nuri Vatan’dı.

Adnan bey konuşmasına değerli bursiyer öğrencilerimizin toplantılara katılımına değindi ve İzollu Vakfı öğrencilerinin sorumluluklarının farkında olması gerektiğini belirtti. Ardından konuşmasını yapmak üzere mikrofon değerli misafirimiz Sayın Nuri Vatan’a takdim edildi.

İzollu Vakfını tanımasına ve değerlerini öğrenmesine vesile olan Sayın Başdemir’e olan minnettarlığını dile getiren Sayın Vatan;1930 yılında Hopa’da dünyaya geldiğini ve ne tür zorluklar çektiğini belirten Vatan, Türkiye’nin eskiden çok yoksul bir ülke olduğunu ve bunun birçok olumsuzluklarını yaşadıklarını dile getirdi.Harp yıllarında geçirdiği zorluklara da değinen Sayın Vatan ardından radyonun o günlerde ne denli önemli olduğunu hepimize anlattı. Önemli kişilerin eskiden radyodan dünya gündemini takip edebilmek için sıraya girdiğini ve her varoluş ve yok oluşun bir nedeni olduğunu tüm bu zorlukların artık ülkemiz adına geride kaldığını belirtmiştir.Teknolojinin önemine de değinen Sayın Vatan bu sektörün günümüzde en önemli sektörlerden biri olduğunu ve zamanında en ufak bir pilin bile yokluğuna dikkat çekmiştir.Ve bu yokluk Sayın Vatan’ı kendi pilini yapmaya zorladığını ve kendi pilini kendisinin yaptığını bizlere vurgulamıştır.Musevilerin işlettiği bir atölyede çalışarak kendisini geliştirdiğini,yaptığımızın her işi hakkıyla yapmamız gerektiğini ve ne olursa olsun bir lisan öğrenmenizin sizler için çok faydalı olacağına değinen Nuri bey, bu yaşta olmasına rağmen kendisini hala geliştirdiğini öğrencilerin de bu şekilde kendilerini geliştirmesi gerektiğini söyledi. İngiltere maceralarına da değinen Sayın Vatan,bu noktaya gelebilmek için zorluklar çektiğini ve çok çalıştığını belirtmiştir.

Daha sonra Toplantımıza iştirak eden Çetinkaya Mağzalarının sahibi sayın Fehmi Çetinkaya da kısa bir konuşma yapmakla beraber bir bursiyer öğrenci toplantımıza konuşmacı konuk olarak katılacağının taahhüdünü vermiştir.

Son olarak  öğrencilerin sorularını cevaplayan Sayın Nuri Vatan’a İzollu Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerince verilen plaketin ardından Şubat ayı bursiyer toplantımızı noktalamış olduk.